Home » Гасул мароканска глина за нежно измиване на косата

Share This Post

Без категория

Гасул мароканска глина за нежно измиване на косата

гасул мароканска глина

Гасул мароканска глина за нежно измиване на косата

Загубата на коса често е свързана с прекалено агресивна грижа, на която подлагаме косата си. За да променим тази тенденция или за да помогнем на косата ни да си отдъхне, може да прибегнем към някои естествени средства. Сред тях особено се откроява глината гасул или расул, която се добива в Атласките планини в Мароко. Тази глина отдавна се използва от мароканци за лична хигиена и пране, може да се използва вместо шампоан, а също така от нея могат да се правят укрепващи маски и компреси. Това е една истинска панацея, която помага за всички типове коса. Полезно е да си направим почивка от химикали, които стресират косата ни.

Какви са ползите от използването на гасул

Необикновеността на тази глина се състои в нейната почистваща способност. Тя е перфектен заместител на перилни препарати и е подходяща за чувствителна кожа, като не толерира агресивността на сапуни и повърхностно активни вещества. Нежно отстранява мърсотията, смекчава кожата и намалява отделянето на излишен себум. За разлика от използването на шампоан, глината не дразни кожата и не позволява да се отделя прекалено много себум, който, както знаем, може да предизвиква загуба на коса при мъжете.

Освен прекрасен почистител и заместител на шампоана, глината гасул също така е и добро средство за укрепване на косата. Използването на тази глина се препоръчва за всички типове коса, понеже не изсушава косата. Резултатие обаче могат да се забележат само след продължително използване на продукта. Първите няколко пъти, особено ако обикновено използвате химикали, косата Ви може да става пухкава. Чак след известно време, обикновено няколко седмици, косата Ви ще започне да сияе.

Как се използва глината

Гасул мароканска глина за нежно измиване на косата.

Глината гасул е представена под формата на пудра. За да я използвате, трябва да направите крем, като към пудрата добавите вода или друга течност. Внимавайте да избягвате метални съдове при приготвяне, понеже металът може да реагира с минералите в състава на глината.

Приготвянето е много лесно: просто смесете пудрата и водата, за да получите смес с консистенция на тесто. В зависимост от дължината на косата Ви, ще Ви трябва една или две пълни лъжици за еднократно измиване. Ако планирате да използвате глината като почистител, може да е по-практично да добавите малко повече течност. За по-лесно използване може да сложите глината в в празна бутилка от почистващ препарат, като предварително я измиете.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oбади се сега!