Home » Загуба на коса. Как да я прикрием ефективно?

Share This Post

Без категория

Загуба на коса. Как да я прикрием ефективно?

загуба на коса

Загуба на коса. Как да я прикрием?

Все по-често се прибягва до продукти против косопад още при първите признаци на косопад. Със сигурност това е добър ход, защото реакцията навреме е съществена част от доброто лечение. Но можем ли да бъдем сигурни, че тези продукти наистина ще подействат? Има различни решения предлагани на пазара, някои от които заявяват открито чудотворните си ефекти, но всъщност добрият продукт против косопад се нуждае само от няколко прости характеристики, за да е наистина ефективен.

Какъв трябва да бъде един продукт против косопад

Често виждаме реклами в интернет и по телевизията обещаващи изключителни резултати за нашата коса. Но добра идея ли е винаги да се доверяваме на рекламата? Качественият продукт против косопад трябва задължително да има тези две характеристики:  да има съдоразширяващи свойства  и да се бори с образуването и натрупването на дихидротестостерон. Тези две функции са най-съществени. Всичко останало са просто добавки.

Загубата на коса при мъжете е свързана с беден приток на кръв към зоната на фоликула. Тази функция, често компрометирана, трябва да бъде възстановена с добър съдоразширяващ продукт, способен да насити кръвта към фоликулите. Кръвта носи съществени хранителни вещества, от които косата се нуждае. Стигайки до фоликулите, по този начин се възстановява тяхното правилно кръвоснабдяване и така те се насищат с хранителни вещества.

Дихидротестостеронът е отговорен за андрогенната алопеция. Той се произвежда от мъжкия хормон прогестерон. В един качествен продукт против косопад най-важното е да се поддържа контрола на производство на дихидротестостерон, тъй като той е отговорен за загубата на коса и по-нататъшното оплешивяване.

Кои са основните продукти против косопад

Като изключим различните козметични продукти, които имат ограничена ефективност спрямо загубата на коса при мъжете, нека видим кои са най- ефективните лекарства на пазара. Главните лекарства против косопад са две: Minoxidil и Finasteride.

Minoxidil e съдоразширяващо лекарство, изключително ефективно при борбата с косопада. То е разработено за борба с хипертонията, но също така причинява хирзутизъм (прекомерно окосмяване) като страничен ефект. Учените го препоръчват за битка с алопеция и загубата на коса.

Finasteride  е лекарство, което потиска ензима 5-алфа-редуктаза тип II, като ограничава производството на дихидротестостерон. По принцип се използва в лечението за рак на простатата.

Двете лекарства са наистина ефективни, но имат значителни странични ефекти. Най-значително влияние има в сексуалин аспект като и двете понижават либидото. Finasteride може също да причини гинекомастия, което е бучка в гърдата при мъжете. Лекарството трябва да се приема съзнателно.  Поради страничните ефекти, които и двете лекарства причиняват, не е добре да се приемат цял живот.

Алтернативни продукти против косопад

Тъй като тези продукти са доста инвазивни, може да се насочите към някои алтернативи. Помощта при загубата на коса идва от природата, която предлага безброй растения със съдоразширяващи действия. С тези растения  могат да се направят лосиони или билкови чайове, с които да масажирате скалпа.

Съчетавайки това лечение с добра рутина за грижа на косата, може да забавите процеса на косопад. Важно е да си изградите добри навици от ранна детска възраст, тъй като загубата на коса може да се зароди в юношеска възраст- време на значителни хормонални сътресения.

На въпроса “Загуба на коса. Как да я прикрием ефективно?”, можем да отоговорим така:
Когато косата започне да пада, има няколко начина да замаскирате изтъняването. Като добавка към толкова известното трансплантиране на коса, което също има съществени противопоказателни резултати, има и абсолютно безболезнен начин за прогресиращо изтъняване на косата: използването на кератинови и памучни микрофибри.

Това са натурални продукти, които замаскирват загубата на коса чрез прилагане на фибрите на мястото, станало едно с косата ви. Категорията на противоизтъняващата козметика е обогатено от противоизтъняващи основи, които оцветяват скалпа, предлагайки оптичната илюзия на съществуваща коса.

Share This Post

Oбади се сега!