Home » Кератинови влакна за коса

Share This Post

Без категория

Кератинови влакна за коса

кератинови влакна за коса

Кератинови влакна за коса

Какво представляват кератиновите влакна за коса и какво правят?

Какво са кератинови влакна за коса и какво правят? Има много продукти на пазара за косопад, но много от тези така наречени решения са склонни да привличат вниманието и да изострят проблема. Всеки заслужава да се чувства добре с косата си, но изглежда, че много продукти се възползват от несигурността на хората с изтъняла коса, вместо да предоставят реални резултати.
Ако сте изследвали решения за изтъняване на косата, вероятно сте се сблъсквали с думата „кератин“. Кератиновите влакна за коса са много популярен начин за възстановяване на дебелината и обема на косата, но тяхната механика е донякъде неуловима. На пръв поглед това бързо коригиращо решение може да звучи и да изглежда твърде добре, за да е истина. Изненадващо, механиката зад кератина е сравнително проста. Нека да проучим какво всъщност представляват кератиновите влакна, как работят и как могат да ви помогнат да живеете по-пълноценен живот с по-гъста коса.

Какво е кератиново влакно?

За да разберем кератиновите влакна и как работят, първо трябва да разберем микроскопичния състав на собствената ни коса. Коренът на човешката коса (или космения фоликул) е мястото, където се създава нашата коса, която се състои от кератин за коса.
Силната, здрава коса е пълна с кератин, а космените фоликули имат малко или никакво увреждане. Кератинът е протеин, който се среща естествено в много живи същества, осигурявайки структура на кожата и косата при хората и копитата, рогата и перата при животните. Той е основен протеин в структурния състав на нашата кожа и коса и се намира в много живи същества.

Откъде идват кератиновите фибри в Кератинови влакна за коса?

Кератинът може да бъде въведен в диетата на човек, за да се допълни производството на този важен структурен протеин от тялото, но кератиновите влакна са единственият начин за незабавно добавяне на естествена дебелина и обем на косата.
Кератинът може да бъде естествено получен от вълна, зеленчуци, целулоза или памук. Кератиновите влакна, направени от тези източници, изглеждат точно като нашата естествено растяща коса, защото са направени от същия протеин. Кератиновите влакна за коса са невероятно леки, така че когато ги нанесете върху косата си, те се разпръскват равномерно по скалпа.

Как изглеждат кератиновите влакна за коса?

Различните бои създават различни нюанси на кератинови влакна, които могат да съответстват на всеки естествен цвят на косата. Може да смесвате и съчетавате тези цветове, за да създадете по-точно съвпадение със собствената си коса или да постигнете вид на сол и черен пипер. Тъй като човешката коса се състои предимно от кератин, кератиновите влакна за коса се смесват изцяло и са неоткриваеми отблизо. Звучи почти магически, нали? Не, кератиновите влакна работят по прости научни закони.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oбади се сега!