Home » Кератинови влакна. Кое трябва да се знае.

Share This Post

Без категория

Кератинови влакна. Кое трябва да се знае.

кератинови влакна

Кератинови влакна

Нашите кератинови влакна за коса са направени от кератин с растителен произход с много подобна структура на човешката коса. Косата носи положителен електрически заряд, докато нашите влакна носят отрицателен заряд. Следвайки законите на физиката, нашите кератинови влакна се свързват естествено, придавайки по-естествен краен вид, използвайки по-малко продукт при всяко приложение. Много производители твърдят, че предлагат „кератинови влакна“, но всъщност те са направени от кератин от вълна, целулоза или памук.

Какъв е основният проблем на вълната?

И вълната, и човешката коса са много сходни, тъй като вълната е овча коса и и двете носят положителни електрически заряди. Следователно те се отменят взаимно и влакната падат върху скалпа, вместо да се свързват с косата. Що се отнася до целулозата и памука, те боядисват скалпа, текат при изпотяване и запушват фоликулите, създавайки сърбеж и пъпки.

Кератинови влакна БЕЗ БОИ

Нашите влакна не са боядисани. Те са в оригиналния си цвят. Ако случайно вземете друга марка влакна за коса и я сложите в алкохол и сравните, ще забележите, че нашите влакна няма да загубят цвета си, докато други вероятно ще го направят. Ето защо кератиновите влакна за коса на The Cosmetic Republic осигуряват по-естествен вид, без другите да го забележат.

РАЗМЕРЪТ на кератинови влакна

Разрезът и размерът на нашето влакно е по-голям (0,3-0,5 mm). Това улеснява връзката между косата и кератиновите влакна, което я прави по-невидима. Ако влакното е твърде малко, то има тенденция да пада директно върху скалпа и е по-трудно да се свърже с косата. По-малките влакна също са склонни да блокират порите на скалпа, предотвратявайки естественото дишане на фоликулите (ако косата не диша за дълги периоди от време, тя ще падне), с допълнителен риск от създаване на раздразнения.

ТЕГЛО на кератинови влакна

Лекото тегло позволява да се разпределят равномерно върху косата. Когато влакната са твърде тежки, те или се нуждаят от специален апликатор, като помпа, или са склонни да падат неравномерно върху скалпа на малки групи, създавайки бучки по косата, придавайки неестествен краен вид. Кератиновите влакна за коса пасват на всеки тип коса и са устойчиви на пот, вятър и лек дъжд.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oбади се сега!