Home » Козметика срещу оплешивяване. Скриване на скалпа

Share This Post

Без категория

Козметика срещу оплешивяване. Скриване на скалпа

Козметика срещу оплешивяване

Козметика срещу оплешивяване. Оплешивяването е изключително разпространено явление, което много трудно се приема от страдащите. Косата е символ на красота както за жени, така и за мъже, а загубата на коса, независимо дали е временна или перманентна, е тежко преживяване.

Когато косата ни започва поради някаква причина да изтънява, веднага се опитваме да го прикрием. Днес съществуват съвсем неагресивни системи, позволяващи да се минимизира изтъняването. Сред тях е и въпросната основа за скриване на скалпа.

Нека разберем по-подробно как работи.

Какво е основа срещу изтъняване

Основата се използва за прикриване на скалпа и е една от основните козметични средства, помагащи при оплешивяване и косопад.

Това е една неагресивна система, за разлика от някои средства, които са основани на тежки химикали и трансплантация.

Разбира се, основата не е окончателно решение на проблема — косата Ви всъщност няма да израсне наново, но пък е удобно и практично решение за онези, които искат да се чувстват комфортно, без да прибягват към по-драстични мерки.

Основата, както и класическа козметика за лице, е представлена в формата на пудра.

Нанася се върху скалпа с помощта на гъба, като оцветява кожата да съвпада с цвета на косата. При употреба на пудрата се поглъща мазнината и се отстранява ефектът на лъщяща кожа. Визуално се запълва пространството без коса.

Основа срещу изтъняване в сравнение с други средства

Представената основа не е единственият начин да се скрие изтъняване на коса. Има и друга козметика срещу оплешивяване, която може да се използва като алтернатива или допълнение към основата: фибри за коса.

Фибрите не оцветяват кожата. Състоят се от цветен кератинов протеин и се сливат със съществуващите направления на косата, създавайки ефект на гъстота.

Хората, опитали и двете системи, обикновено са на мнение, че фибрите за коса са най-добрият начин за борба срещу изтъняване — преди всичко защото са по-лесни за употреба и дори неопитен човек може да постигне прекрасен резултат.

Освен това фибрите дават ефект на истинска гъстота, понеже запълват изтънената област физически. Основата от своя страна има по-дълготраен ефект, а някои модели са водоустойчиви, благодарение на което могат да се използват в басейн или на море.

Освен това фибрите дават ефект на истинска гъстота, понеже запълват изтънената област физически. Основата от своя страна има по-дълготраен ефект, а някои модели са водоустойчиви, благодарение на което могат да се използват в басейн или на море.

Проблемът се състои в това, че основата е по-трудна за използване и без надлежаща сръчност резултатите ще са неудовлетворителни.

Очевидно, най-добрият резултат ще е налице при използване на двете средства, които взаимно се допълват. За постигане на най-добрия ефект обаче е необходима практика.

Share This Post

Oбади се сега!