Home » Пудра за оредяваща коса. Кое е важно?

Share This Post

Без категория

Пудра за оредяваща коса. Кое е важно?

кератинови влакна

Пудра за оредяваща коса.

Когато забележите плешиво петно ​​на главата си, първата ви мисъл (след „защо аз?“) вероятно ще бъде „да го прикриете“. В идеалния случай – днес. Когато на мъжете им оредрява косата, те я крият с шапки, перуки, татуировки на скалпа и всичко останало, което може да се носи на главата.

Някои компании казват, че имат по-добър начин да скрият плешивостта, а именно – коректори за косопад. Те се предлагат в различни форми, но всички имат за цел да прикрият голия скалп с нещо, което ще се слее с истинската ви коса.

Нека се потопим в това какви са тези коректори, как работят и дали наистина си струват парите ви.

Какво е коректор за косопад?

Казано по-просто, коректорът за косопад е продукт, създаден да скрие плешиви петна и изтъняла коса. Ако това звучи малко неясно, това е, защото тези продукти се различават значително по отношение на това от какво са направени, как се наричат ​​и как работят. Най-добрият начин да се разберат, е като ги разграничим на три отделни категории: влакна, течност и прах.

Пудра за оредяваща коса

Продават се в кръгли контейнери и се нанасят с гъба или четка, прахообразните коректори (пудра за оредяла коса) приличат много на грим. Това не е случайно – пудрата за оредяла коса действа по много сходен начин като грима, като маскира голия скалп и тънки косми с цвят, който съответства на косата ви. Както при течните коректори, използването на тези продукти крие риск някой да забележи изкуствения цвят на главата ви, ако се приближи твърде близо.

Вероятно най-популярната пудра за оредяла коса използва естествени или химически извлечени влакна, за да направят косата да изглежда по-гъста. Тези продукти обикновено са направени така, че да подсилят косата и да прикрият местата където тя липсва. Създават усещането за гъста човешка коса.

Как се поставя пудрата на оредяла коса? Те използват статично електричество, за да се придържат към скалпа и косата около нея. Това може да не звучи много сигурно, но повечето коректори с влакна са проектирани да издържат на вятър, вода и други атмосферни условия – освен това можете да ги закрепите с лак за коса. Те също така са малко по-убедителни от течните продукти, особено за някого, който се вглежда отблизо в косата ви.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oбади се сега!