Home » Сгъстяване на косата: как да го постигнем

Share This Post

Без категория

Сгъстяване на косата: как да го постигнем

сгъстяване-на-косата

Сгъстяването на косата се е превърнало в необходимост за много мъже с годините. Плешивост засяга 80% от мъжкото население на Запад и има само две възможности: да приемете състоянието си или да си запишете час за удебеляване на косата. 

Също така това отдавна не е само мъжки прерогатив – много жени, засегнати от алопеция и плешивост (временна или постоянна) може да почувстват необходимостта да се възползват от продукти, които да сведат до минимум техния проблем.

В действителност, при жените изтъняването на косата създава много повече дискомфорт, отколкото при мъжете, с всички психологически последици, които това състояние носи със себе си.

Уплътняване на косата: неефективни техники

Когато се говори за сгъстяване на косата, всички се надяваме да се идентифицира чудотворния начин за възстановяване на загубената коса. Но не към това трябва да се стремим. Загубата на коса, особено при мъжете, често е необратима. Андрогенната алопеция, водещата причина за плешивост при мъжете, е процес, който може да бъде спрян само чрез приемане на лекарства.

Няма други средства за защита и ние трябва да се пазим от тези, които твърдят, че са намерили окончателната система срещу загуба на коса: тя почти винаги е измама.

Как да сгъстиш косата си, когато няма надежда да си я върнеш?

Понякога косопадът не е необратим. По рядко са случаите, които водят до временна загуба на коса. Особено при жените, често е възможно да се възвърне гъстата коса. В тези случаи обаче е необходимо да се идентифицира предизвикалата косопада причина, за да се вземат адекватни мерки.

Понякога дори не се нуждаете от директна медицинска намеса и просто трябва да изчакате. Например, ако загубите косата си в резултат на твърде агресивно медицинско лечение, само с течение на времето, когато негативните ефекти са намалели, ще можете да възстановите старата си коса.

Често трябва да промените навиците си, както в случаи на стрес алопеция или поради хранителни дефицити. Но как да има сгъстяване на косата си, докато чакате за нейното израстване?

Сгъстяване на косата: как да получите желания ефект

Удебеляването на косата е много лесно, ако използвате правилните продукти. На пазара има различни видове продукти, които са в състояние да покриват разредени участъци с просто и бързо приложение.

Първият вид продукт е този, който оцветява кожата на главата. В действителност, има бои, които възпроизвеждат цвета на косата и които трябва да се прилагат върху кожата, тя оцветява. Оптическата илюзия, която предлагат, е от наличието на коса, където тя всъщност липсва.

Вторият вид продукти са микрофибрите. Влакната могат да бъдат съставени от памук или кератин и трябва да се прилагат върху главата след измиване с шампоан. Този тип продукт не се установява на скалпа, както може би мислите, а буквално се захваща за Вашата коса., придавайки по-плътен вид.

И двата вида продукти са лесни за употреба и са идеални за домашни приложения. Разбира се има хора, които предпочитат тези продукти, да им бъдат поставени от фризьора, но това изобщо не е необходимо: с малко практика можете да получите оптимални резултати и у дома.

Най-взискателните от Вас могат да комбинират използването на тези два продукта. Не е новост, че много представители на шоубизнеса постоянно ги комбинират.

Share This Post

Oбади се сега!