Home » Как да използвате влакна за коса, за да останат върху косата

Share This Post

Без категория

Как да използвате влакна за коса, за да останат върху косата

Влакната за коса са популярно решение за тези, които искат да увеличат обема и плътността на косата си бързо и естествено. Въпреки това, за да гарантирате, че влакната остават върху косата и осигуряват трайни резултати, е важно да следвате някои специфични стъпки и съвети.

1. Избор на правилните влакна: предпочитайте памучните влакна

Памучните влакна са за предпочитане пред кератиновите влакна. Според трибоелектричната скала, памукът е по-далеч от косата в сравнение с кератина, което означава, че памучните влакна се прикрепят по-добре към косата благодарение на електростатичния ефект. Това гарантира по-голяма трайност и по-естествен вид.

2. Подготовка на косата: изчакайте след измиване

След като сте измили косата си с шампоан, е важно да изчакате около час преди да приложите влакната. Този период позволява на косата да се зареди с електростатичен ток, подобрявайки адхезията на влакната. Освен това, косата ще бъде напълно суха, намалявайки риска от образуване на буци.

3. Прилагане на влакната: количество и техника

Прилагането на правилното количество влакна е от съществено значение за постигане на равномерен и траен резултат. Прекомерното количество влакна може да причини образуването на буци, които лесно се отлепват. Ето някои практически съвети за прилагане:

Равномерно разпределение: Нанасяйте влакната равномерно върху областите, които се нуждаят от по-голямо покритие.
– Използване на апликатор: Използването на специфичен апликатор за влакна може да помогне за по-прецизното разпределение на продукта.
– Леко наслояване: По-добре е да нанасяте леко и да повтаряте приложението, ако е необходимо, отколкото да нанасяте твърде много влакна наведнъж.

4. Фиксиране на влакната: използвайте професионален фиксиращ спрей

За да удължите трайността на влакната и да осигурите оптимално задържане, препоръчително е да използвате професионален фиксиращ спрей без газ. Този тип продукт помага да задържите влакната на място, без да утежнява косата или да я прави твърда. Ето как да го направите:

– Нанасяне на спрея: Напръскайте спрея равномерно върху косата от подходящо разстояние, за да избегнете лепкав ефект.
– Сушене: Оставете спрея да изсъхне естествено или използвайте сешоар с ниска мощност, за да фиксирате по-добре влакната.

5. Поддръжка и грижа

За да задържите влакната върху косата си по-дълго, избягвайте да пипате косата си често и да я излагате на прекомерна влажност. Използвайте нежни шампоани и балсами, специално предназначени за третирана с влакна коса, за да удължите трайността на приложението.

Заключение

Следвайки тези прости съвети, можете да увеличите трайността на влакната за коса, постигайки по-плътен и естествен вид през целия ден. Запомнете да избирате памучни влакна вместо кератинови, да изчакате след измиване на косата, да прилагате правилното количество влакна и да използвате професионален фиксиращ спрей. По този начин вашата коса винаги ще изглежда безупречно и обемно. Влакната за коса, също известни като фибри за коса, ще ви помогнат да постигнете желания ефект.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oбади се сега!